Tarikh Pembayaran BPN Untuk Permohonan Baru Dan Kategori Rayuan - My Portal Jawatan

Breaking

Display Ads


JOIN TELEGRAM

Newsletter

Friday, April 10, 2020

Tarikh Pembayaran BPN Untuk Permohonan Baru Dan Kategori Rayuan


Seperti yang kitasemua tahu, nama yang sudah ada dalam rekod BSH dan LHDNM sudah tidak perlu membuat permohonan baru untuk Bantuan Prihatian nasional (BPN). Namun masih ramai yang perlu membuat permohonan baru kerana nama tiada dalam rekod. Kerajaan telah mengumumkan agihan kemasukan BPN adalah bermula pada 6 April 2020.

Bagi mereka yang baru membuat permohonan bermula 1 April 2020, ada diantara mereka permohonan yang belum diluluskan.Bilakah permohonan baru akan mendapat kelulusan dan bilakan tarikh pembayaran akan berlaku?

TARIKH PEMBAYARAN BPN BAGI PERMOHONAN BARU DAN RAYUANBerikut adalah jawapan yang dikongsikan oleh Pegawai Khidmat Pelanggan MyGCC bagi persoalan sedemekian.
Melalui Perbualan diatas, Permohonan baru untuk bantuan kategori bujang BPN menjadi persoalan.

TARIKH PEMBAYARAN BPN BARU DAN RAYUAN PADA BULAN MEISetiap pemohonan yang baru dibuat melalui rayuan BPN dan telah diluluskan, bayaran akan dibuat pada bulan Mei 2020 secara sekaligus.

Jelas di sini menunjukkan bahawa setiap permohonan baru yang belum diluluskan atau sudah diluluskan akan menerima bayarabn sekaligus pada bulan Mei 2020.

Ini bermakna anda tidak akan mendapat bayaran pada bulan ini. Kerajaan akan membuat bayaran bagi permohonan yang sudah ada dalam rekod terlebih dahulu.