Ini Panduan Ringkas Permohonan Rayuan Bantuan Sarawakku Sayang (BKSS) - My Portal Jawatan

Breaking

Display Ads


JOIN TELEGRAM

Newsletter

Thursday, April 16, 2020

Ini Panduan Ringkas Permohonan Rayuan Bantuan Sarawakku Sayang (BKSS)Tahukah Anda Boleh Membuat Rayuan Jika Tidak Tersenarai? Ikuti Panduan Ini.

Ini Panduan Ringkas Permohonan Rayuan Bantuan Sarawakku Sayang. Seperti yang anda sedia maklum, bantuan khas Sarawakku Sayang ini diberikan kepada golongan B40 sebanyak RM 250 selama 6 bulan. Proses pembayaran mengikut senarai penerima yang layak Bantuan Sara Hidup Januari 2020 sudah pun dimulakan secara berperingkat sejak semalam.


Borang Permohonan Rayuan Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS)No photo description available.
Kepada yang tidak berjaya memohon Bantuan Khas Sarawakku Sayang (BKSS) sebelum ini . Anda boleh membuat rayuan bermula 18 April hingga 28 April 2020 . Permohonan rayuan boleh di buat dengan mengisi borang permohonan yang dimuat turun dari laman web www.sarawak.gov.my dan hantar borang tersebut kepada Pejabat Daerah yang berdekatan dengan pemohon .


Download borang permohonan rayuan anda di sini : BORANG RAYUAN

Selain itu , rayuan permohonan juga boleh dilakukan secara atas talian di laman web www.sarawak.gov.my
Keputusan rayuan boleh disemak secara atas talian selepas 15 Jun 2020.

SYARAT KELAYAKAN MERAYU

Penduduk Sarawak yang merupakan ketua isi rumah (suami atau isteri) dari golongan B40 yang mana jumlah pendapatan isi rumah adalah kurang RM 4,000 sebulan; atau

Bujang (berumur 40 tahun hingga 59 tahun / OKU berumur 18 tahun hingga 59 tahun) dengan pendapatan kurang RM2,000 sebulan

SOALAN LAZIM

Image may contain: text
Image may contain: text

GERAN KHAS RM1,500 UNTUK PKS YANG BERLESEN

No photo description available.
No photo description available.